VISSZALÉPÉS A DUNAKESZI.HU FŐOLDALRA

Városfejlesztés

Dunakeszi 10 év alatt sokat változott. Új bölcsőde, óvoda és iskola épült, megnyitotta kapuit a tanuszoda, számos sportlétesítményt adtunk át, és hamarosan együtt örülhetünk két új középiskolának és a Művészetek Házának. A megkezdett munkát a jövőben is folytatjuk!

Főtér kialakítása

Városfejlesztés

Főtér kialakítása

Városfejlesztés
Előző

Régi igény volt Dunakeszin egy méltó városközpont kialakítása. A választás a Városháza melletti Dózsa György térre esett, ahol az alapkő alá időkapszulát helyeztek el; benne a főtérről döntő 1. városi konzultáció eredményével, régi fényképekkel, a 2010‒2014 közötti önkormányzati ciklus képviselő-testületének együttműködési nyilatkozatával, valamint az iskolák emléktárgyaival.

Az új főtér infrastrukturálisan és szimbolikusan is fontos lépés volt az igazi várossá válás útján. A IV. Béla magyar királyról (1235-1270) elnevezett terület közösségi térré vált, ahol rendezvényeket (Szent Mihály napi búcsú, JamJazz Fesztivál stb.), közösségi összejöveteleket (Király napi korfball kupa, Tánc világnapja stb.) tart a város. Az új közösségi tér a régi falu piacának helyén létesült, mivel eredetileg is ez volt a település központja.

Következő