VISSZALÉPÉS A DUNAKESZI.HU FŐOLDALRA

Közlekedés

Dunakeszi méreténél fogva kiemelten fontos, hogy a településen belüli és az átmenő forgalom számára megfelelő körülményeket biztosítsunk. Folyamatosan fejlesztjük út- és járdahálózatunkat, kerékpárút-rendszerünket. Eközben a karbantartásra, felújításra is figyelmet fordítunk.

Okoszebra – Kossuth Lajos utca

Közlekedés

Okoszebra – Kossuth Lajos utca

Közlekedés
Előző

SAFECROSS® – OKOSZEBRA®

A Pearl Enterprises Kft. a gyalogosok kijelölt gyalogos-átkelőhelyen történő biztonságosabb átkelése érdekében egy aktív eszközökkel ellátott, a járművezetők részére figyelemfelhívó, ún. SafeCross® – Okoszebra® rendszert épített ki a Chilli Cukival szembeni, a Tóvárost és a Toldi-Dombliget lakóparkokat összekötő gyalogátkelőhelyen.

A SafeCross® a burkolatba telepített aktív fényforrások alkalmazásával, a gyalogos-átkelőhelyeken átkelni szándékozók által automatikusan működésbe hozott gyalogosvédelmi figyelemfelhívó rendszer. Az átkelni szándékozó gyalogosokat a rendszer észleli, ezt követően működésbe lépnek a burkolatba telepített nagy fényerejű és nagy teherbírású LED-es prizmák, amelyek villogással hívják fel a gépjárművezetők figyelmét a gyalogosokra. A telepített prizmák kialakításukból, valamint az alkalmazott LED technológia miatt egyaránt jól láthatók nappali, éjszaki és korlátozott látásviszonyok mellett.

 

Következő