VISSZALÉPÉS A DUNAKESZI.HU FŐOLDALRA

Közlekedés

Dunakeszi méreténél fogva kiemelten fontos, hogy a településen belüli és az átmenő forgalom számára megfelelő körülményeket biztosítsunk. Folyamatosan fejlesztjük út- és járdahálózatunkat, kerékpárút-rendszerünket. Eközben a karbantartásra, felújításra is figyelmet fordítunk.

Városi utak felújítása

Közlekedés

Városi utak felújítása

Közlekedés
Előző

2010-ben megújult a Szent István utca és a Könyves Kálmán utca egy része.

2012-ben elkészült a Fóti út‒Határ út közötti körforgalom.

2013-ban átalakították a Szent István‒Bartók Béla utcai csomópont, út épült a Kárpát utcában, Tábor utcában, Gitár utcában és Lilla utcában. A Klapka utcában is útépítésre került sor.

2014-ben számos út felújítására került sor, így a Garas utcában, a Nap utcában és a Barátság útja 45. sz. előtt.

2016-ban került sor a Pálya utca felújítására, a MÁV nagyállomástól a káposztásmegyeri aluljáróig (Penta Kft.). Elkészült a Kossuth Lajos utca Luther Márton tér és Toldi utca közötti szakaszának tervezése, mely magában foglalja az út menti közterületek, parkolók, zöldfelületek és járdák felújítását is.

2017-ben kezdődött meg a Rákóczi út felújítása a Szent Imre tér és a Határ út között, és sor került a Barátság útja 17‒25. , valamint a Béke út‒Nap utca közötti útszakasz felújítására. A 600 méter hosszú út jobb oldalán kicserélték a szegélykövet, a járda egy szakasza viacolor burkolatot kapott, a két autóbusz megállónál bazaltbeton burkolat váltotta a régi úttestet. Megújult a Bajcsy-Zsilinszky utca is (buszmegállók átalakítása, szegélyek javítása, pótlása, újraaszfaltozás). A Barátság útja 13–25. közötti tömb rossz állapotban lévő betonburkolata is megújult. A gyalogos közlekedést biztosító területet burkolati felfestéssel választották el, a parkolóhelyeket pedig a volt KRESZ-park felőli részen alakították ki.

2018-ban útfelújítások zajlottak a Repülőtéri úton, a Berek utcában, a Hunyadi úton (a Széchenyi utca és a Zápolya utca, illetve Széchenyi utca és Tábor utca között), a Barátság útján, a lakótelepi szervizúton. Megtörtént a Nap utcában a parkoló szervizútjának a felújítása. 2018. decemberben fejeződött be a Rákóczi út felújítása, és sor került a Csobogó köz térkövezésére is.

2019-ben a Fóti út‒Repülőtéri út körforgalmát újította fel a város, a Repülőtéri út nyugati oldalán kerékpáros út kialakítására is sor került, megtörtént a pályaszerkezet cseréje is. Felújították a Krajcár, a Garas és a Tallér utcát, a Széchenyi utcát, a Hunyadi utcát és a Határ utat. Útkarbantartási munkálatok voltak a Nap utcában és az Alagi-majori úton. Megkezdődött a Napsugár bölcsődéhez vezető Brunszvik utca építése. A Fenyves utcában pályaszerkezet-csere történt.

2020-ban elkészül a Határ út felújítása a Fóti út és a Rákóczi út között (útburkolat, könnyűszerelvények cseréje, 219,5 négyzetméternyi zöldsáv létesítése), valamint kerékpárutat alakítottak ki. Szilárd burkolatot kapott a Barátság köz. Út épült a Dunakeszi Városi Köztemetőhöz (Fóti út 99.)  Útkarbantartási munkálatok zajlottak a Csokonai, a Kacsóh Pongrác és a Szent Kinga utcákban. A Barátság út 35‒45. közötti részen felújították a szervizutat. A Fő út 60‒110. közötti útszakasz is megújult. A Garas utcában is útfelújításra került sor. Elkészült a Brunszvik utca. A Szent István park déli oldalánál térkőburkolatot alakítottak ki és gyeprácsot építettek.

Következő