VISSZALÉPÉS A DUNAKESZI.HU FŐOLDALRA

Kultúra

Dunakeszin pezsgő, az Önkormányzat által is támogatott kulturális élet zajlik. A kultúra számunkra fontos, támogatásával lehetőséget szeretnénk kínálni az itt élőknek, hogy helyben és értékesen tölthessék el szabadidejüket.

Helytörténeti mesekönyv 3.

Kultúra

Helytörténeti mesekönyv 3.

Kultúra
Előző

2024. május 26-án, a városi gyereknapon mutatták be a Százszorszép Dunakeszi című helytörténeti mesekönyvet, amely a 3. kötete a sorozatnak. Dunakeszi természeti értékeit mutatja be az 5-11 éves korosztály számára. A kötet meséit pedagógusok, valamint Dunakeszi város főkertésze írták.

“Vajon meg lehet-e építeni a Dunát? Hol láthatunk hódokat Dunakeszin? Merre keressük a kovamoszatokat és mi is az a vízibolha? Mit kezdjünk egy nyereménybe kapott marokmikroszkóppal? Mi lehet a kánybangita? Tudjátok, hol van a régi strand gyönyörű kapuja? Milyen kalandja lehet Picur cicának egy harapós festékdobozzal? És tényleg, de tényleg a Duna vizét isszuk?

Ha szeretsz sétálni, felfedezni a természetet és a kalandokat is kedveled, kelj útra Annával és Bálinttal Dunakeszi természeti kincseit kutatva. Anyával, Apával, Dédivel és Zokni kutyussal felfedezik a Duna-part csodáit, megismerik annak növény. és állatvilágát, eljutnaka tőzegtavakhoz, feltérképezik a Teknős tanösvényt, kikutatják, honnan jön az ivóvizünk, biciklitúrára indulnak a Kiscsurgó völgyébe, bejárják az Ökoudvart, meglátogatják a repülőtér növény- és állatvilágát.”