VISSZALÉPÉS A DUNAKESZI.HU FŐOLDALRA

Kultúra

Dunakeszin pezsgő, az Önkormányzat által is támogatott kulturális élet zajlik. A kultúra számunkra fontos, támogatásával lehetőséget szeretnénk kínálni az itt élőknek, hogy helyben és értékesen tölthessék el szabadidejüket.

Az Én városom – Dunakeszi

Kultúra

Az Én városom – Dunakeszi

Kultúra
Előző

2023. október elején Dunakeszi Város Önkormányzata, valamint a Szülőföld Könyvkiadó Kft. pályázatot hirdetett a dunakeszi óvodás, általános, közép- és művészeti iskolás gyermekek, fiatalok körében, amelynek keretében rajzos és prózai alkotásokat lehetett benyújtani Az én városom: Dunakeszi témában.

A beérkezett 221 rajz, valamint 233 rövid prózai alkotás közül egy ötfős szakmai zsűri választotta ki a legjobb 86 képzőművészeti, valamint 46 irodalmi művet, amelyek bekerültek a Szülőföld Könyvkiadó Kft. által gondozott, Dunakeszi Város Önkormányzata kiadásában megjelent kötetbe.

A legjobb rajzokból 2024. április 16. és 26. között kiállítás nyílt a VOKE József Attila Művelődési Központ Magyarság, Lányi és Gérecz termeiben, ahol a 15 díjazott, valamint az 5 különdíjas alkotás mellé, közönségszavazattal, egy 16. díjazott alkotást is bejuttathattak a látogatók.

2024. április 27-én, ünnepélyes keretek között került sor a kötet bemutatójára. Az Et Vie Danse tánccsoport (művészeti vezető: Nagy Márta), valamint a Babják Színjátszó Stúdió (vezető: Babják Annamária) produkcióit követően a díjazottak Dióssi Csaba polgármestertől átvehették 15.000 forint értékű, művészeti kellékekre elkölthető ajándékutalványaikat. A 15 + 1 díjazott alkotást pedig jótékonysági árverés keretében értékesítettük. A további, kötetbe került rajzokat egységes, 3500 forintos áron vásárolhatták meg az érdeklődők.

A rendezvény teljes bevételét, 563.500 forintot a veresegyházi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola Dunakeszi Tagintézménye kapta, amely nap mint nap a speciális nevelési igényű dunakeszi gyerekeket fogadja, János utcai épületében.

Következő