VISSZALÉPÉS A DUNAKESZI.HU FŐOLDALRA

Városfejlesztés

Dunakeszi 10 év alatt sokat változott. Új bölcsőde, óvoda és iskola épült, megnyitotta kapuit a tanuszoda, számos sportlétesítményt adtunk át, és hamarosan együtt örülhetünk két új középiskolának és a Művészetek Házának. A megkezdett munkát a jövőben is folytatjuk!

Keszi sétány kialakítása

Városfejlesztés

Keszi sétány kialakítása

Városfejlesztés
Előző

A kialakítandó Keszi sétány célja egyrészt, hogy egy pihenőpadokkal, virágfelületekkel tarkított, burkolt úton vezesse a lakosságot a lakótelepről a Szakorvosi Rendelőintézet irányába. Másrészt, hogy a Kegyeleti parkot, mind hasznos zöldfelületet bekapcsoljuk a város életébe. Feltárjuk érdekességeit, és történeti rétegeit szabadtéri múzeum formájában bemutassuk.

A Keszi sétány kialakításához kapcsolódóan került sor 98 db síremlékek felújítására, tisztítására, ápolására, konzerválására a Kegyeleti park északkeleti részén. A tereprendezés során, új első világháborúban elhunyt katonasírok kerültek elő, amelyek kapcsán elindult a közös munka a Hadtörténeti Inétezet és Múzeummal az egykori katonatemető helyének meghatározásával kapcsolatban.

Következő