VISSZALÉPÉS A DUNAKESZI.HU FŐOLDALRA

Városfejlesztés

Dunakeszi 10 év alatt sokat változott. Új bölcsőde, óvoda és iskola épült, megnyitotta kapuit a tanuszoda, számos sportlétesítményt adtunk át, és hamarosan együtt örülhetünk két új középiskolának és a Művészetek Házának. A megkezdett munkát a jövőben is folytatjuk!

Kiscsurgó sétány és fogadóterének kialakítása

Városfejlesztés

Kiscsurgó sétány és fogadóterének kialakítása

Városfejlesztés
Előző

2022 tavaszán kezdődött a Kiscsurgó völgyének rendezése, a vizes élőhely rehabilitációja. A munkálatok során biztonságosan járható sétány jött létre, amely a Duna sor felől egy fogadó tértől indul. Az egykori, de ma is kontúrjaiban fellelhető időszakos tavakból négyet helyreállítottak. A tavak felett lábakon álló pallósor vezet át, néhol kiszélesedve, kis teret alkotva. A tisztásokon kisebb tereket, pihenőhelyeket hoztak létre. Az utak egy része mulccsal borított, a fapallós átjárók és hidak mellett lépcsők is vezetnek fel a területről. Ezzel sikerült megőrizni a Kiscsurgó völgyének természetességét, utóbbira a rehabilitáció során használt anyagok révén is törekedett a város. A sétányok mellé vizes, üde élőhelyekre jellemző virágos növények kerültek: mocsári írisz, mocsári gólyahír, tűzpiros lobélia, gyékény, káka.

A sétány és a Duna sor kereszteződésben hoztuk létre a sétány indító/fogadóterét. A Kiscsurgó patak itt már betonfalak közt folyik – a falak fölé teljes szélességben egy palló burkolatú térrész került. Az egykori rendezetlen, parkolónak használt teret felszámoltuk, helyén burkolt köztéret hoztunk létre – zöldfelületet (sok évelő növénnyel) és pihenésre alkalmas területet utcabútorokkal. Ide helyeztük át a régi strand felújtott kapuját, amelynek oldalsó szárnyai lakatfalként működnek.

Következő